020 - 623 68 32 info@losenstigter.nl

Mensen

Staf Los & Stigter

Mr. Ir. Jacques van Breda, elektrotechnisch ingenieur en jurist, is Nederlands en Europees octrooigemachtigde en Benelux- en Europees merken- en modellen-gemachtigde. De heer Van Breda is tevens als plaatsvervangend Raadsheer verbonden aan het Hof Den Haag. Omtrent de dienstverlening van Los en Stigter merkt Van Breda op: “Onze octrooigemachtigden hebben allen gewerkt voor grote industriële bedrijven en hechten vanuit die achtergrond aan het verschaffen van eerlijk en betrouwbaar advies met betrekking tot de haalbaarheid van uw zaak en de daarmee gemoeide kosten”.

De praktijk van de heer Van Breda is veelzijdig en varieert van kippenslacht- machines tot apparatuur voor computertomografie en mammografie, en van fietsonderdelen tot sandwichplaten voor de vliegtuigindustrie. Een groot deel van zijn praktijk is gericht op het verdedigen van de verworven octrooien tegen opposities van derden, en op het voeren van opposities tegen octrooien die verleend zijn aan concurrenten van Los en Stigter’s cliënten. Een recente statistiek bijgehouden door een cliënt van Los en Stigter laat zien dat twee op de drie door de heer van Breda gevoerde oppositiezaken in het voordeel van die cliënt beslist worden, waarbij de opponenten veelal met dubbele manschappen aantreden. Naast het aanvragen en verdedigen van octrooi en het opponeren onderhoudt de heer Van Breda een praktijk gericht op het bijstaan van cliënten bij het aangaan van licentie- of samenwerkings-overeenkomsten, en staat hij cliënten bij in de rechtszaal.

Dr. Leon Vogels is Nederlands en Europees Octrooigemachtigde. Hij studeerde fysische chemie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde daar op het gebied van Kristalgroei. Zijn praktijk is met name gericht op uitvindingen op het gebied van processen, materialen en gebruik daarvan, zoals halfgeleiders, procestechnologie, biotechnologie en chemie. De uitvindingen zijn van een fundamenteel karakter tot zeer praktisch en direct toepasbaar. Hij heeft uitgebreide ervaring met onderzoek en ontwikkeling, zowel in het bedrijfsleven als bij onderzoeks-instellingen. Binnen productieomgevingen heeft hij strategische kennisbescherming vorm gegeven en geïmplementeerd. De hier opgedane kennis en ervaring wordt regelmatig gedeeld in de vorm van universitaire hoorcolleges. Tevens is hij tutor bij de opleiding voor Europees gemachtigde en corrector van examens van kandidaat-gemachtigden. Hij is voorts nauw betrokken bij processen en geledingen die uitvindingen naar de markt brengen.

Ir. Rienk Rienksma is octrooigemachtigde in opleiding en vanaf 2015 werkzaam bij Los en Stigter. Hij is afgestudeerd in de biotechnologie aan de Wageningen Universiteit. Hierbij is hij gespecialiseerd in de bioprocestechnologie en heeft hij zich met name op het technische deel van de biotechnologie gericht. Zijn brede technische achtergrond van biologische processen op celniveau, organische chemie, meet en regeltechniek tot procestechnologie zorgt ervoor dat hij een breed scala aan uitvindingen kan vertalen naar geschikte octrooiaanvragen. Momenteel bevindt hij zich in de afrondende fase van zijn proefschrift op het gebied van de systeembiologie, waarbij hij zich richt op het modelleren van het metabolisme van de tuberculose bacterie.

Ir.Ype van Randen, wiskundig ingenieur en Octrooigemachtigde is ruim 10 jaar werkzaam bij Los en Stigter met een keur van tevreden cliënten. De heer van Randen heeft vele jaren als research manager gewerkt bij een Zweedse multinational. De daar opgedane brede technische kennis bestrijkt een scala van technische disciplines, zoals werktuigbouw in het algemeen maar ook tribologie en meettechniek. Als opdrachtgever was hij ook verantwoordelijk voor een uitgebreide octrooiportefeuille. Zijn brede technisch inzicht en het feit dat hij ook veel ervaring heeft als opdrachtgever voor octrooigemachtigden, geeft hem een zeer goed inzicht in de positie van de klant. Zijn wiskunde achtergrond staat borg voor een logische en sterke benadering van oplossingen voor octrooivraagstukken van zowel technische, procedurele als zakelijke aard. Het beste resultaat voor de klant staat centraal in zijn adviezen.

Mr. Pieter Flier studeerde rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Zijn master privaatrecht, met een specialisatie in intellectuele eigendom, heeft hij met genoegen afgerond. Pieter schreef zijn scriptie over de taalkundige verandering in de betekenis van merknamen ofwel de verwording van (bekende) merknamen tot soortnamen.
Pieter is vanaf 2019 werkzaam bij Los en Stigter als Merken- en Modellengemachtigde. Daarvoor werkte hij bij een advocatenkantoor dat zich mede specialiseert in het intellectuele eigendomsrecht. Hier hield hij zich onder meer bezig met merkinbreuken, het bepalen van merkstrategieën alsmede het opstellen en beoordelen van licentie- en distributieovereenkomsten.
Pieter is lid van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM).

Mr. Karin Doornweerd-Boeree is in 1994 afgestudeerd in het Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds 2001 werkzaam bij Octrooibureau Los en Stigter B.V. als Benelux- en Europees Merken- en Modellengemachtigde.

Waarom Los & Stigter?

  • Opgericht in 1910

  • Bevoegd om op te treden voor het Europese Octrooibureau

  • Bescherming op wereldwijde basis door uitgebreid net van professionele relaties

Neem contact met ons op

Wilt u contact met ons opnemen?
Bekijk onze vestigingen op de kaart of vul het contact formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.