020 - 623 68 32 info@losenstigter.nl

Kennis

Merkenregistratie

Wilt u dat uw merk niet door derden wordt misbruikt? Wij zorgen, met een juiste merkenregistratie, ervoor dat dit niet gebeurt.

Merkenregistratie

Een merk is het middel om uw product of organisatie onderscheidend vermogen te bieden. In de marketing- en reclamebranche is het belang van merken steeds verder toegenomen. Het is daarom van belang dat uw merkenregistratie door een deskundige merkenadviseur uitgevoerd wordt. Klanten en potentiële klanten nemen beslissingen op basis van een merknaam of logo. Wordt hier misbruik van gemaakt door een derde partij, dan kan dit nadelig zijn voor uw merk. Los en Stigter helpt u graag om uw merk zo goed mogelijk te beschermen door samen met u de merkenregistratie vast te leggen.

Wanneer merkbescherming?

Heeft u uw merk niet officieel laten vastleggen bij een gemachtigde partij zoals Los en Stigter, dan is uw merk niet beschermd. Iedereen kan en mag zonder consequenties gebruik maken van uw merk. Om dit te voorkomen onderzoeken wij of uw merk nog vrij is en of het depot en gebruik van uw merk geen inbreuk maakt op eventuele oudere merken of handelsnaamrechten van derden. Dit laatste is tevens belangrijk, aangezien u zelf ook geen inbreuk op rechten van derden wil maken – met mogelijke juridische gevolgen van dien.

Wat valt onder merkenregistratie?

Allerlei onderscheidende kenmerken van uw product of dienst kan als een merk gezien worden en dusdanig beschermd worden. Denk hierbij ook aan logo’s, bepaalde woorden of kleurcombinaties zoals het geel / blauw van Ikea. Maar ook bepaalde vormgeving van een product of geluiden die te herleiden zijn aan bepaald merk komen in aanmerking voor merkenregistratie door Los en Stigter.

Hoe lang is mijn merkenregistratie geldig?

Het grote voordeel van merkenregistratie is dat deze geen aflooptermijn kent. In tegenstelling tot octrooirecht of modelrecht, die aflopen, kan een merk telkens voor 10 jaar worden verlengd. Wij brengen u op de hoogte wanneer deze termen nadert, zodat u hier tijdig op kunt inspelen en niet de kans loopt dat uw merkenregistratie alsnog verloopt. Houdt hierbij er wel rekening mee dat uw merk nog even actueel is als 10 jaar geleden. Wij bieden u de kans om uw merkenregistratie aan te passen.

Ik wil graag internationale bescherming

Internationale bescherming van uw merk is zeker mogelijk. Zo kunnen wij tijdens uw merkenregistratie rekening houden met de landen waarin u de bescherming van uw merk wilt genieten. Wij kunnen bijvoorbeeld uw merk in het Benelux merkenregister indienen, maar ook in het Europees of internationale merkenregister. Over het algemeen adviseren we echter om uw merk sowieso te beschermen in het land waar u verwacht de beste kansen in de markt te hebben. En tevens het land waarin uw bedrijf gevestigd is.

Meer weten over merkrecht?

Heeft u nog andere vragen over merkrecht of wilt u meer weten over hoe wij voor u merkbescherming regelen? Neem gerust contact op!

Waarom Los & Stigter?

  • Opgericht in 1910

  • Bevoegd om op te treden voor het Europese Octrooibureau

  • Bescherming op wereldwijde basis door uitgebreid net van professionele relaties