020 - 623 68 32 info@losenstigter.nl

Kennis

Octrooiaanvraag

Wilt u de kostbare research- en development inspanning van uw bedrijf beschermen? Of heeft u een dermate goed idee en wilt u deze graag beschermen tegen inbreuk door derden? Bij Los & Stigter kunt u een octrooiaanvraag indienen in binnen- en buitenland. Wij zijn een gemachtigd octrooibureau, dat al meer dan 100 jaar mensen helpt bij de aanvraag van octrooien.

Octrooiaanvraag door Los & Stigter

Om in aanmerking te komen voor de verlening van de octrooiaanvraag moet uw aanvraag voldoen aan de wettelijke vereisten. Daarom gaan wij eerst met u in gesprek over uw uitvinding of idee en zullen wij aan de hand hiervan de verdere stappen met elkaar afstemmen. Het kan ook zijn dat uit dit gesprek blijkt dat uw idee beter beschermd wordt door modelrecht of merkenrecht. In dit geval zullen we dit tijdig aan u kenbaar maken.

Aan het eind van elke ingediende octrooiaanvraag volgen de conclusies, die de uitsluitende rechten weergeven. Deze dienen goed geformuleerd te zijn en aan te geven wat de aanvrager van het octrooi wil beschermen. Verder dient in elke octrooiaanvraag de naam van de uitvinder(s) te worden vermeld. Voor octrooien geldt dat een goede bescherming staat of valt met de formulering van de octrooiconclusies of claims. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een octrooigemachtigde met jarenlange ervaring in zaken als deze, zoals Los en Stigter.

In Nederland kent de procedure voor een octrooiaanvraag vijf stappen, welteverstaan:

  • Los en Stigter dient namens u een octrooiaanvraag in;
  • Er wordt een onderzoek naar de stand van techniek uitgevoerd;
  • Het onderzoeksrapport wordt uitgeschreven;
  • De octrooiaanvraag wordt eventueel aangepast of herschreven;
  • Uw octrooiaanvraag wordt verleend voor 20 jaar;

Kosten octrooi aanvragen

De kosten van een octrooi aanvragen hoeven helemaal niet hoog te worden. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunnen wij een geschikt octrooitraject en bijhorende kosten met u uitzetten. U kunt al een octrooi aanvragen bij Los en Stigter vanaf €3.000 (ex. BTW).

Waarom Los & Stigter?

  • Opgericht in 1910

  • Bevoegd om op te treden voor het Europese Octrooibureau

  • Bescherming op wereldwijde basis door uitgebreid net van professionele relaties