020 - 623 68 32 info@losenstigter.nl

Nieuws

Uniemerkenverordening oktober 2017

Uniemerkenverordening oktober 2017

Sinds 1 oktober jl. gelden er in de Europese Unie een ­­aantal nieuwe regels voor (Unie)merkhouders.

Eenvoudigere registratie van hologrammen, klanken en beweging

Merken hoeven niet langer “voor grafische voorstelling vatbaar” te zijn. Hierdoor wordt het eenvoudiger om hologrammen, klanken, bewegende beelden en andere niet-traditionele tekens als merk te registreren. Het nieuwe vereiste is dat een merk met algemeen beschikbare technologie kan worden weergegeven. Voorheen diende er bijvoorbeeld voor de registratie van een geluid een muziekschrift of een sonografie met een geluidsbestand te worden overlegd. Inmiddels is een MP3 hiervoor voldoende. Uiteraard dient het merk nog steeds op precieze en duidelijke wijze te kunnen worden omschreven en dient het teken onderscheidend vermogen te bezitten voor de waren en diensten waarvoor het wordt geregistreerd.

Uniecertificeringsmerken

Vanaf 1 oktober 2017 kan er een certificeringsmerk worden geregistreerd met gelding in alle 28 Europese lidstaten. Dit was al langer mogelijk in bijvoorbeeld de Benelux. Het Uniecertificeringmerk is een keurmerk en garandeert bepaalde specifieke kenmerken van bepaalde waren of diensten. Voorbeelden van keurmerken zijn Beter Leven, Milieukeur en KEMA.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in de registratie van een uniecertificeringsmerk of bijvoorbeeld een geluid als merk, neem dan contact op met Octrooibureau Los en Stigter. Wij helpen u graag. Voor (vrijblijvende) informatie kunt u terecht bij trademarkanddesigns@losenstigter.nl of +31 (0)20-6236832.

Waarom Los & Stigter?

  • Opgericht in 1910

  • Bevoegd om op te treden voor het Europese Octrooibureau

  • Bescherming op wereldwijde basis door uitgebreid net van professionele relaties